Domännamns scams

Jag fick ett mail häromdagen från någon som kallar sig Jeff Miller där han erbjuder sig att köpa en av mina domäner för 65% utav det uppskattade värdet. Dom bifogar också en lista på de företag dom accepterar som erbjuder dessa typer av tjänster varav den biligaste är ett scam-bolag.

I detta fall var det flyappraisals.com, kollar man upp whois:en på den så ser man att domänen registrerades i slutet av maj utav någon i Kuala Lumpur.

Enligt Rick Hamell så har det även förekommit namn som t.ex. nameorange.com.

Så här ser mailet ut:

Från: jeffmiller44@gmail.com

Dear Sir or Madam,

We are interested to buy your domain name BRA-FILM.COM and offer to buy it from you for 65% of the appraised market value.

As of now we accept appraisals from either one of the following leading appraisal companies:

sedo.com
flyappraisals.com
accuratedomains.com
If you already have an appraisal please forward it to us.

As soon as we have received your appraisal we will send you our payment (we use Paypal for amounts less than $2,000 and escrow.com for amounts above $2,000) as well as further instructions on how to complete the transfer of the domain name.

We appreciate your business,

Yours truly,

Jeff Miller

Tags:

Leave a Reply